ERKEKLERİN AĞZINDAN YEMEK TARİFLERİ

Mizaha dair...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
bocek
Yeni Üye
Mesajlar: 94
Kayıt: 12 Eki 2006, 16:01
İletişim:

Mesaj gönderen bocek »

Domatesli Biberli Yumurta: Büyükce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz. Sigaranin külü yere düsmek üzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir herhalde. Ocagin altini kapatiyoruz.

Biberli Domatesli Yumurta: Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda yapabilecegimiz bu enfes yemek. tipki biberli yumurtali domates gibi pisiriliyor.

Makarna: Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz. Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz.Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin üzerine dogru döküyoruz (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor)... Üzerine ketcap sIkIp yiyiyoruz. Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.

Tuzlu Makarna: Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya atmadan once tuz koymayi akil ediyoruz .. Öyle daha güzel oluyor.

Pilav: Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tektek pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun sÜrÜyor. Maharet hepsini bir arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca yag koyup Üzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz.. Hem bunu sÜzmeye de gerek yok.

Patates Kizartmasi: En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kizgin yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece tv'de pembe dizi izlerken yapin. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.

Orta zorluktaki yemekler

Hazir Pizza: Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan cikarip yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek sey kazirken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.

Hazir Köfte: Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya koyup köfteleri icine diziyoruz. Köfteler tavayla ayni renk olmadan altini kapatmak gerekiyor. O yüzden basinda beklemek lazim.

Zor yemekler

Konserve Türlü: Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri döküp üzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun sürüyor. O sebeple basinda beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henüz tadina bakamadim ama konservenin üzerindeki resme bakilirsa guzel bi seye benziyor.

Tavuk: Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip pismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemek pistikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden pisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir.

Ultra zor yemekler

Kiymali Bamya: Konserve türlüye benziyor ama icine daha önceden kavrulmus kiyma konulmali. Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yüzden makarna pisirmeyi öneriyorum.

Püf noktalar

-Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemis olursunuz.
-Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda bir seye benzemese bile renginden anlasilmaz.
-Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin. Özellikle rendelediginizde elleriniz cok kötu kokuyor. Bunun yerine sogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi görür.
-Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin. Kizgin yaga attiginizda cok kötü patliyorlar.
-Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis demektir. Sakin yemeyin.
-Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri düser. Mümkün oldugunca cig tüketin.
-Karpuz tabaga koyulmasi fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kasikla yiyebilirsiniz.
-Tencere kapagi en mükemmel tabaktir.
-Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi düsünmediginiz seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bölüme konan seyler nasil olsa bir süre sonra unutulur.
-Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz cürüyen seylerin kokusu dolaba daha az yayilir.
-Spagetti paketini acmak icin paketi ortasindan sikica kavrayin ve altini tüm gücünüzle fayansa vurun. Paketin üst tarafi yirtilacaktir. Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger. Özellikle misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel, bu size cok maco bir hava verir.
-Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey varmis. Birden icimi bir heyecan kapladi. Ulan madem bu isin robotu var ben niye kosturuyorum yillardir diye sinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane. Eve gelip kutusundan cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina ugradim biraz. Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin plastigi. Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla birlikte bi ton plastik zimbirti daha cikti icinden ama bi ise yarayacaklarini sanmiyorum. Neyse fisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine. Bakalim ne yapacak diye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi essogluesek. Paramparca etti birakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir ara yikayip o vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi düsünüyorum. Belki fan olarak is görür. Onun disinda tamamen para tuzagi.

Olay budur !
Kullanıcı avatarı
ismetk
Yeni Üye
Mesajlar: 100
Kayıt: 20 Kas 2006, 15:36
Konum: Balikesir

re: erkeklerin ağzından yemek tarifleri

Mesaj gönderen ismetk »

**sıdelya** yazdı:Domatesli Biberli Yumurta: Büyükce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz. Sigaranin külü yere düsmek üzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir herhalde. Ocagin altini kapatiyoruz.

Biberli Domatesli Yumurta: Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda yapabilecegimiz bu enfes yemek. tipki biberli yumurtali domates gibi pisiriliyor.

Makarna: Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz. Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz.Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin üzerine dogru döküyoruz (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor)... Üzerine ketcap sIkIp yiyiyoruz. Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.

Tuzlu Makarna: Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya atmadan once tuz koymayi akil ediyoruz .. Öyle daha güzel oluyor.

Pilav: Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tektek pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun sÜrÜyor. Maharet hepsini bir arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca yag koyup Üzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz.. Hem bunu sÜzmeye de gerek yok.

Patates Kizartmasi: En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kizgin yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece tv'de pembe dizi izlerken yapin. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.

Orta zorluktaki yemekler

Hazir Pizza: Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan cikarip yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek sey kazirken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.

Hazir Köfte: Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya koyup köfteleri icine diziyoruz. Köfteler tavayla ayni renk olmadan altini kapatmak gerekiyor. O yüzden basinda beklemek lazim.

Zor yemekler

Konserve Türlü: Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri döküp üzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun sürüyor. O sebeple basinda beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henüz tadina bakamadim ama konservenin üzerindeki resme bakilirsa guzel bi seye benziyor.

Tavuk: Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip pismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemek pistikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden pisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir.

Ultra zor yemekler

Kiymali Bamya: Konserve türlüye benziyor ama icine daha önceden kavrulmus kiyma konulmali. Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yüzden makarna pisirmeyi öneriyorum.

Püf noktalar

-Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemis olursunuz.
-Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda bir seye benzemese bile renginden anlasilmaz.
-Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin. Özellikle rendelediginizde elleriniz cok kötu kokuyor. Bunun yerine sogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi görür.
-Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin. Kizgin yaga attiginizda cok kötü patliyorlar.
-Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis demektir. Sakin yemeyin.
-Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri düser. Mümkün oldugunca cig tüketin.
-Karpuz tabaga koyulmasi fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kasikla yiyebilirsiniz.
-Tencere kapagi en mükemmel tabaktir.
-Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi düsünmediginiz seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bölüme konan seyler nasil olsa bir süre sonra unutulur.
-Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz cürüyen seylerin kokusu dolaba daha az yayilir.
-Spagetti paketini acmak icin paketi ortasindan sikica kavrayin ve altini tüm gücünüzle fayansa vurun. Paketin üst tarafi yirtilacaktir. Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger. Özellikle misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel, bu size cok maco bir hava verir.
-Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey varmis. Birden icimi bir heyecan kapladi. Ulan madem bu isin robotu var ben niye kosturuyorum yillardir diye sinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane. Eve gelip kutusundan cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina ugradim biraz. Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin plastigi. Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla birlikte bi ton plastik zimbirti daha cikti icinden ama bi ise yarayacaklarini sanmiyorum. Neyse fisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine. Bakalim ne yapacak diye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi essogluesek. Paramparca etti birakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir ara yikayip o vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi düsünüyorum. Belki fan olarak is görür. Onun disinda tamamen para tuzagi.

Olay budur !

Gerçekten çok güzel ve komik bir yazı :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ben bir erkek olarak makarna olayına biraz katkıda bulunmak istiyorum.Şöyleki:
Benim de arasıra canım makarna ister ve de yaparım, genellikle de hafta sonları. Eee tabii ki maç olacak. Maç başlar suyu koyarım. Devre arasına kadar kalkamam, maç çok mühim. Devre arası kalkarım. Su bitmiş, ya da çekmiş. Bir de tencere dibinde hafif nedense kızarıklık olur.Neyse bu sefer işi sağlama alıp suyu kaynatırım. 2.Yarı başlamıştır, makarnayı da atarım ve 1o dk sonra kalkıp kontrol edeceğim diye kendi kendime hayatımın en büyük sözlerinden birini veririm. Maç hızla devam eder, verilmeyen penaltılar, goller, yersiz kalkan bayraklar vs..kaptırdık tabii..Maç biter, ama yorumlar da çok önemli..Derken aradan değil 45, 145 dk filan geçmiştir. Makarna gelir aklıma. Tencerenin dibinde hamura benzer kurabiyemsi kızarmış pardon kömürleşmiş bir şey vardır artık. Tabii doğru çöpe atmak üzere dışarı çıkarım..Sitenin tüm kedileri ile beraber cümbür cemaat çöp tenekesine gideriz. Garibim hayvanlar her hafta sonu benden çuvalla böyle kazara gümbürtüye gitmiş ya da dolapta unutulmuş yiyecek vs..aldıkları için hafta sonları onlar için artık bir yemek cümbüşüne dönüşmüştür. Hatta bazen nedense hafta sonları atacak bir şey bulamadığım zaman acaba hayvanlar kızarmı diye düşünmeden de edemiyorum. Zaten o haftalar bütün gece evin etrafında beni uyutmamak üzere protesto miyavlaması yaparlar.
Sözün kısası erkeklerin yemek yapmaları en çok kedigillere yaramaktadır. Bu görüşe göre en çok hayvanseverlerin erkekler olduğu bile iddia edilebilir. Olaya bir de bu açıdan bakalım. :twisted:
"Ne mutlu Türk'üm diyene."
Mustafa Kemal Atatürk.
Kullanıcı avatarı
Ati10
Admin
Admin
Mesajlar: 961
Kayıt: 12 Eki 2006, 01:48
Konum: burhaniye
İletişim:

Mesaj gönderen Ati10 »

çok hoş ve mizahi bir anlatım :)
bana çok tanıdık gelen vukuatlar bunlar:))
benim de böyle anılarım vardır.. tencere ve cezveleri kullanılamayacak hale getirdim bir kaç kez:)
ama maç yüzünden değil.. birkaçı internet yüzünden :wink:
Kullanıcı avatarı
ismetk
Yeni Üye
Mesajlar: 100
Kayıt: 20 Kas 2006, 15:36
Konum: Balikesir

Mesaj gönderen ismetk »

Ati10 yazdı:çok hoş ve mizahi bir anlatım :)
bana çok tanıdık gelen vukuatlar bunlar:))
benim de böyle anılarım vardır.. tencere ve cezveleri kullanılamayacak hale getirdim bir kaç kez:)
ama maç yüzünden değil.. birkaçı internet yüzünden :wink:

Sağol sevgili meslekdaşım. :)
efdelya yazdı:harika anlatmışsınız ismetk :lol:
süperdiii
ee o kedicikler için yemekleri yakmaya devam yanii :mrgreen:
esengül yazdı:bencede çok güzel anlatılmış :D
kedilere ziyafet içinde çok iyi,ee birde hani bazen bizde birşeylere dalıpta

yemekleri gümbürtüye götürüyoruz yaa :oops:

işte eminim,sizlerde böyle yapınca bizleri daha iyi anlıyorsunuzdur :mrgreen:

nasıl pay çıkardım ama hanımlara değil mi :?: :?: :?: :mrgreen:

Teşekkürler sevgili arkadaşlar. :D Yalnız bir sorun var:
Küçük kedilere razıyım da, ya bu gidişle aslan , kaplan, çıta gibi daha büyükleri evin önüne dadanırsa ne yapacağım. Gerçi iyi hoş, benim evin etrafındaki obez kedileri gören zaten onların kedi olduklarına inanmayıp, aslanlarla kaplanlarla karıştırıp zabıtaları arıyorlar. :mrgreen: :mrgreen:
Biraz fazla mı uçtum acaba. :mrgreen: :mrgreen:
"Ne mutlu Türk'üm diyene."
Mustafa Kemal Atatürk.
Kullanıcı avatarı
ismetk
Yeni Üye
Mesajlar: 100
Kayıt: 20 Kas 2006, 15:36
Konum: Balikesir

Mesaj gönderen ismetk »

Evet biz erkekler için yemek yapmak sorun doğrusu, elimiz pekde yatkın değil. Her nasılsa dünyaca ünlü aşçılar da erkeklerin arasından çıkar ama, henüz çözülmemiş bir sır bu hala. Neyse bugün size yeni bir yöntemi anlatacağım, hiç kılınız kıpırdamadan yemek yapmış olacaksınız:
Malzemeyi filan unutun, teknik ve taktiği de, ihtiyacınız olan tek şey herhangi bir yemeği yapmasını bilen iyi bir arkadaş bulmak. Ben çiğ köfte yapan birini bulmayı tercih ederim şahsen. Şimdi şu konuşmayı izleyelim:
-Ali usta var çok güzel çiğ köfte yapıyor, hayatta ondan daha güzel yapana rastlamadım.
-Hadi canım, onunki de çiğ köfte mi, suyla şişiriyor bulguru, etin tadı kaçıyor.
-Sen öyle san, herkes bayılıyor.
-Ahh birde benim yaptığım çiğ köfteyi yiyeceksin ki sen, tabii hiç yemedin ki
-Laf salatası bunlar, sanki yaptın da yemedik, yiyenleri duyduk ama..
-Eeee
-Ne eesi...
-Ne diyorlar benim çiğ köftem için
-Ne desinler işte, ehh idare eder filan.
-Ciddi misin?
-Ben tadına bakmadığım için, yorum yapmam doğru olmaz.
-Bak bir gün yapayım da gör nasılmış.
-Sen ciddimisin?
-Tabii ki
-Tamam, Çarşamba müsaitmisin?
-Olur, yalnız malzemeyi kim alacak.
-Kolayı var yahu, bunun malzemesini de en iyi sen bilirsin. Sen al, bir kaç arkadaş parayı paylaşırız.
-Tamam.
-Hadi bakalım, inşallah Ali ustadan iyi yaparsın da beni yanıltırsın.
-Ooo ne demek, benim çiğ köfteyi yedikten sonra, yapmam için yalvaracaksın.
-Bana biraz abartıyorsun gibi geldi ama, neyse Çarşamba hayırlısıyla göreceğiz.
-Tamam, ama bir yere kaçma bak Çarşamba günü, malzemeleri alacağım ve o kadar da emek vereceğim. Bir daha selam vermem walla..
-Öyle şey olur mu? Kesinlikle söz. Çarşamba yanındayım.

Derken Çarşamba günü gelir ve çiğ köfteler afiyetle yenir.Çok da güzeldir. Sadece üstüme düşen kısmını ödemiş, ben ve bir kaç arkadaş iyice bir ziyafet çekmişizdir. Doğrusu çok zahmetsiz idi:))


Yöntemin adı:Dolduruşa getirme yöntemi. :wink:
"Ne mutlu Türk'üm diyene."
Mustafa Kemal Atatürk.
Kullanıcı avatarı
ismetk
Yeni Üye
Mesajlar: 100
Kayıt: 20 Kas 2006, 15:36
Konum: Balikesir

Mesaj gönderen ismetk »

Bazen bunu çaktırmadan tatlı tatlı kızkardeşlerime yapıyorum. İstanbul'da oturuyor hepsi ve İstanbul'a gittiğimde ana ocağında hep bir araya geliriz. Bana yemek yapmayı severler.
-Abla dolmayı çok güzel yapmışsın, ellerine sağlık, çok güzel olmuş.
-Afiyet olsun.
-Büyük ablam da nohut ve pilavı çok güzel yapıyor.
-Ben de güzel yaparım.
-Evet seninki de güzel gerçekten.
-Yarın yapayımmı, istermisin?
-Sevinirim walla, zahmet olacak ama.
-Ne zahmeti, lafı mı olur.
-Sen karnıyarık da güzel yapıyorsun bildiğim kadarıyla.
-İstersen ondan da yaparım
Böyle devam eder işte..:)
Ertesi gün üçü de vardır kesin:)))
Şaka bir yana, ablalarımı çok severim. Melek gibidir onlar. :)

Not:Hergün usta aşçı bulmak zor Esengül, 40 yılda bir. Zaten erkekler de 40 yılda bir yemek yapma konusunda düşünürler. :)
"Ne mutlu Türk'üm diyene."
Mustafa Kemal Atatürk.
Cevapla
Disable

“Mizah” sayfasına dön