gönderen beloş » 12 Nis 2010, 07:52
NASIL ANLATSAM
08/12/2007
NASIL ANLATSAM
Ben beni nasıl özlediğimi anlatmadım sana.
O günlük koşuşturmalar ve küçük kaygılar arasında uzun zamandır oturup kendimle hiç konuşamadım. Kendimle hiç baş başa kalmadım. Kendimi ve dostlarımı ihmal ettiğimin farkındayım ,ama nereden başlayacağımı bilemedim. Hani uzun bir aradan sonra, eski bir sevgiliye rastlarsında, söze nereden başlayacağını bilemezsin ya, biraz öyle.
Sabah giyinmeleri, yemeler içmeler, iş çelmeleri,çıkar çatışmaları, bebek kokuları, çocuk çığlıkları,beklentiler, beklemeler,koşuşturmalar ve bir şeye geç kalmışlıklar arasında kendimi çok ihmal ettim.
Yalancı dostluklar, para kazanmalar, kaybetmeler,aile sorunları, mesai arkadaşları, trafiğe sıkışıp kalmalar ve haberlerdeki vatan nutukları içinde kendimi ötelere koydum da çıkartamıyorum.
Ben beni nasıl özledim anlatmak isterdim size.
Hemen her gün herkese bir şeyler anlattığımı, ama kendime hiçbir şey söylemediğimi fark ettim son zamanlarda. Her konuda söyleyebileceğim sözüm varken neden acaba ben benden böylesine kaçar oldum? Uzun zamandır kendimi sorgulamadığımı, dalga geçmediğimi, kendime gülmediğimi, en önemliside kendime dönmediğimi , yüzleşmediğimi anladım,ama yinede bir şey yapmadım.
Ben bana küsmedim aslında,ben bana sustum.Susuşumu seyrettim yalnızca. Gecelerin geçmesini , günün başlamasını bekledim. Yağmur yağmasını, akşam üstü çaylarını,okul dönüşlerini, radyo piyeslerini özledim,Yollara düşmeyi, kavşaklarda kaybolmayı, küçük bir karlar kasabasında uyanmayı,mektup yazmayı hep bekledim, aslında kendimi beklettim.
Yaşamın kolayına kaçtım anlayacağınız, biraz daha televizyon seyrettim ,biraz daha açtım müziğin sesini, ay ışığı sonatını defalarca dinledim, yazdım , yazdım,yazdım konuşmadım, hep “yoğunum “ çok yorgunum dedim, ama uzun zamandır içimi bu kadar yormamıştım, lime lime etmemiştim kendimi, paramparça etmemiştim, ötelerde kalma konforunu sevdim.
Ben beni nasıl özlediğimi hiç haykırdım mı size,
Uzakların mesafeden ibaret olduğunu düşündüm, zamanın yaşam olduğunu zannettim, Hayata dair her şeyi bildiğimi iddia ettim. Yokluğun, anların değerini görememek olduğunu unuttum.
Büyüdüm sandım, ruhumu büyütmeden.
Beni nasıl terk ettiğimi hiç anlatmadım size.
Hayat bana bir şeyi daha öğretmişti, zamanın kısa olduğunu.
HÜLYA TÜRK
Kalbim kalbine emanet yar
ben ruhuna talibim