Kod parçacığı şeklinde birşeyler yapmak hem verimli değil, hem de kaldırılmak istendiğinde sıkıntılı. Ayrıca her stil için ayrı ayrı ayarlaman gerekebiliyor.
Sadece eklenti veritabanı sistemini çözmek gerek. Aslında sql kısmı dışındaki kısımlar basit kısımlar. Listener.php ve Smyfony olayları var. Diğer kısımlar altına ekle, üstünden çıkart tarzı şeyler anladığım kadarıyla. Listener.php'nin olayı sanırım eklentinin nerelerde değişiklik yaptığını ve kaldırılmak istendiğinde hiç bozmadan değişiklikleri geri almak için. İngilizcen varsa benden daha iyi bilirsin, bakmışsındır sanırım bu olaylara.
TR Destek sitesi yetersizden ziyade yanlızlaştırılmış. Gördüğüm kadarıyla tek başına ESQUARE ilgileniyor ki o da bıkmış, siteyi kapatıp gidecek gibi duruyor
Eklenti sistemi daha güzel, fakat daha zor bir hale getirilmiş, bundan dolayı da az bilgisi olan ve birkaç kod parçacığı ile eklenti yazarlığına soyunanlar kaybolmuş. İlgi azalmış. 10 sene önce 3.0.x zamanlarında aradığın bir eklenti için birkaç seçenek bile bulabiliyordum. Şimdi en temel eklentileri bulmakta sorun yaşıyorum.
Şu an yeni bir Türkçe destek sitesi kurmak sadece zaman kaybı olur bence. Zira phpBB nin üzerindeki ilgi her geçen gün kayboluyor ve kaybolmaya devam edecektir bu şekilde. Şahsen ben aradığım eklentileri bulamadıkça, farklı bir sistem denemeyi düşünüyorum. MyBB ye göz atabilirim belki bir ara, bilemiyorum. Ama arzu ettiğim bu değil.
Ki komple bir destek sitesi demek bana göre en az 10-20 kişilik bir ekibin yapması gereken bir iş. Bu işi 3-4 kişi yapmaya kalkarsa herkes tüm zamanını siteye ayırması gerekir ki, bu da ihtimal dahilinde değildir bence. Ayrıca bu kişilerin php, HTML, İngilizce, Sql gibi konularda çok iyi bilgisinin olması gerekir. Bunu kaldıracak bir ekip şu zaman şartlarında mümkün değil gibi.
Bense kendi çalışmalarımızı yapıp, önce eklentiyi kod parçacıklı yamalar şeklinde hazırlayıp, daha sonra ise eklenti veritabanına uyumlu halde yayınlanacak hale getirecek bir ekip olmasını daha doğru buluyorum. Güzel eklentiler ortaya çıkartabilirsek ücretsiz bir hosta, ücretli bir domainle sadece kendi eklentilerimizin tanıtım ve destek forumu tarzında birşey açabiliriz. Kısacası sadece domain ücreti ödeyerek bağış toplayabiliriz.
Adamlar
burada benim dediğim tarzda bir ekip kurmuşlar. Siteleri çok güzel ama eklentileri aynı derecede güzel değil bence. Aslında çok zorlu ve meşakkatli eklentilerde var. Fakat genele fayda konusunda zayıf bence.
Ha bu işi kim yapıcak dersen

Liderlik yapacak ve ekip oluşturacak bir kişi lazım (ki o kişi ben değilim). Ben fikir üretmeyi severim. Kodlamayı da öğrenmeye çalışırım. Ama önemli olan aslında birilerinin bir yerlerden başlaması. Burada bir kaptangula arkadaş var sanırım bu konularda bilgisi olan ve bir de sen varsın. Yaşlarınızı bilmiyorum ama benim yaşım 41.
Bir girişimde bulunmayı düşünürseniz, canlı bir toplantı yapılır, fikirler sunulur, neler yapılabileceğine bakılır ve karar verilirse ufaktan projeler üretilmeye başlanır. Ama dediğim gibi birilerinin kıvılcımı ateşlemesi lazım.
Şahsen ben tek bir genel eklenti ve yanına birkaç proje daha yapmayı düşünürdüm. Fakat bu eklentiye adım adım yeni özellikler eklerdim. Her sürümde bir özellik.
Mesela phpBB Portal olayı şu an büyük bir boşluk. Ama ilk etapta yapılamayacak kadar büyük bir proje olur.
Bazılarından bahsettim ama şöyle bir kaç not düşeyim.
- Ziyaretçilerden İçerik Gizleme
- Ana sayfada son mesajların solunda kullanıcı avatarı (sizin sitede var ama genel anlamda doğru çalışanı yok, muhtemelen avatarlarınız stabil kare şeklinde olduğu için sizde sorun yok ama benim bulduğum (ki 3.1 için yayınlanmış) benim forumdaki avatarlarda sıkıntılı )
- Otomatik forum logo ayarlama sistemi
- WYSIWYG Editör (bu şu an yeni bir ekibi aşar, teferruatı çok)
- Forum ana sayfada son mesaj sütun genişliğini otomatik ayarlama,
- Forum genişliğini otomatik ayarlama.
- Spoiler BBCode (standartların dışında)